Akció

Bérlet akciók!

 

Most minden bérletet vásárló egy vendégét egy alkalommal ingyen kezelem a bérlet kategóriájának megfelelően.

Cégek figyelmébe

Csontkovácsolás

 

A csontkovácsolás célja a csontok helyre tétele, ízületi bántalmak enyhítése, megszüntetése (kivételek ez alól a nagyfokú ízületi kopások).

A mozgásszervi problémát – mely nem egyszer helytelen testtartásból, életmódból, illetve balesetből alakul ki – csontkovácsolással remekül lehet kezelni.

Bár idegi alapon is kialakulhat. A krónikusan ideges, túlterhelt emberek izomzata nem megfelelően tartja a csontokat a helyükön. Egyes izmok túl feszesek, mások igen renyhék, a test statikai egyensúlya megbomlik, így helytelen testtartás jön létre. Ennek az elfajulása idővel fájdalomhoz és mozgás korlátozottsághoz vezethet.

A masszázzsal alaposan előkészítem az izomzatot. Ily módon a csontkovácsolás egyáltalán nem jár fájdalommal, hiszen az izomzat ellazult állapotban könnyebben engedi helyére a csontokat és az ízületeket. A másik nagyon fontos tény, hogy így kisebb az esély a visszarendeződésre.

Hideg csontkovácsolásnál vagy nincs, vagy csak csekély mértékű a masszázs. Nagy valószínűséggel a merevizomzat idővel visszahúzná a csontokat a hibás pozícióba, mert a csontváz helyes összetartásában az izmoké a főszerep. Ha nincs vagy gyenge az izomzat, a csontváz, mint mozgásszerv, helytelenül működik.

Így figyelmükbe ajánlom a 10 perces csontkovácsolás elkerülését. Ez csak pénzkidobás!

 

Ellenjavallatok

A csontkovácsolás nem csoda módszer, nem mindenre megoldás. Legtöbbször egy kezelés, nem kezelés. Vannak helyzetek, amikor szigorúan tilos csontkovácsolni, ilyenek például az erős csontritkulás, vagy a nagyfokú ízületi kopás. A gerincsérv mértékét minden csontkovács önmaga ítéli meg. Én rendkívül körültekintően igyekszem megközelíteni ezt a kérdést; csak a leletek áttanulmányozása után tudom megmondani, hogy csontkovácsolással vagy más módon - pl. talpmasszázzsal vagy hátmasszázzsal - orvoslom a problémát.

Ajánlom figyelmükbe, hogy nagyon körültekintően válasszanak csontkovácsot!

 

Tisztelettel:

 

Farkas István

Alternatív Mozgás és Masszázs terapeuta

Farkas István okl. gyógymasszőr és alternatív masszázsterapeuta  0620/547-5702  Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2013. All Rights Reserved.